Habersiz Gelen Misafire , Çabuk Ve Kolay Puf Poğaça

/ 24 Mart 2017 / 656 / yorumsuz
Habersiz Gelen Misafire , Çabuk Ve Kolay Puf Poğaça

 

                        Hepimiz evimize gelen misafiri en güzel şekilde ağırlamak isteriz. Bunun için de genellikle önceden sözleşilir ve bir gün önceden hazırlıklar yapılır . Ama bazen de hayatın her bölümünde olduğu gibi , misafir bölümünde de süprizler olur ve habersiz gelen misafir ile karşı karşıya kalırız. Elimiz ayağımız birbirine girer , daha kapıda görünce , beynimiz çalışmaya başlar , ” Ne ikram edeceğim ? ” Bu hemen hemen bütün kadınların bir çok kez başına gelmiş ve aynı soru beyinlerinde yankılanmıştır .

“Ne ikram edeceğim ? ” 

                        İşte böyle zamanlar için , habersiz gelen misafirlere ikram edebileceğiniz , çok kolay ve çabuk yapabileceğiniz bir poğaça tarifi paylaşacağım . Bunu sadece habersiz gelen misafirlere değil , çocuklarınıza da 5 dakikada hazırlayıp sunabilirsiniz.

Habersiz gelen misafire çabuk ve kolay poğaca için neler lazım bir bakalım :

1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
3 paket kabartma tozu
Tuz ve alabildiği kadar un
içine harç olarak evde ne varsa koyabilirsiniz

Tüm malzemeleri bir güzel karıştırıp iyice yoğurun. Elde ettiğimiz hamur ele yapışmayacak kıvama gelince , eğer vaktiniz varsa
yarım saat kadar dinlendirin , vakit yoksa hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp
içine hazır olan harcınızdan koyarak kenarlarını kapatıp , şekil verin .

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tesisine dizin, ben
daima yanmaz , yağlı kağıt kullanıyorum , böylece fırın tepsim daima temiz kalıyor. Daha sonra poğaçaların üstüne
yumurta sarısını sürüp , 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.Yumuşacık , pamuk gibi çabuk ve kolay poğaçalarınız hazır.

Afiyet olsun.

Benzer Konular
Günaydın Gifleri Işıl Işıl  Günaydın Mesajları
    Günaydın Gifleri                      Harika Günaydın Gifleri ile geldim bu sefer. Watsapp , Twitter , Facebook , gibi sosyal medya..
Özür Dilerim / Zırvalar
Merhaba sözcüklerim,Yıllar önce okuduğum kitabı aralar gibiyim.Sanırım sarılmaya geldim kendime. Her zaman boş verdiğim, ertelediğim, unuttuğum,unutmak istediğim, ağlatmaktan korktuğum,susturduğum, hırpaladığım,kendime sarılmaya geldim.. Bu biraz acı biliyor musunuz?Sarılacak kimsesi olmayan kendimi..
İçimi Gömmeye Geldim
HİÇ.. Toprakları savuracağım içimin ölü yüzüne, kefenlemeden, yıkamadan gömeceğim. Saat 01:28 Neden ve nasıl oldu da konu buralara geldi, bilmiyorum. Ama konu ilk defa benim. Kendim de inanamıyorum buna, bilseniz...
Kadınlar İçin Saat Alışverişi Neden Önemlidir ?
Kadınlar  İçin Saatin Önemi Cep telefonlarının gittikçe akıllı olmaları sonucunda, aksesuar olarak kullanımı dışında artık çok da bir özelliği kalmayan, fakat zenginlik ve varlık belirtisi olan önemli aksesuar konumunu hala..
Diyet Yapmak Sabır Gerektirir
      Diyet Yaparken İnsanları Üzmemek               Sağlıklı beslenmek vücudun ayakta durması adına oldukça önemli bir kavramdır. Aksi durumda ise devreye diyet girer. Diyet yapmak işkence gibi görünse..
Telefonlarınıza Arka Planlar Android , İphone,  Whatsapp
 Mobil Telefonlarınıza Arka Planlar     Telefonlarınıza canlılık getirecek , günlük ruh durumunuza göre değiştirebileceğiniz , aşk , sonbahar , sevgi , çiçek , manzara , çizim temalı  mobil telefonlar için..