2 Mart 2018 Başak Burcundaki Dolunayda Bizi Neler Bekliyor

/ 27 Şubat 2018 / 268 / yorumsuz
2 Mart 2018 Başak Burcundaki Dolunayda Bizi Neler Bekliyor

 2 Mart 2018 günü gerçekleşecek olan bir dolunaya daha adım adım yaklaşıyoruz. Bu seferki dolunay Başak burcunda . Başak burcu sevdiğim bir burçtur , biraz fazla titizdirler , fazla takılırlar , daha doğrusu fazla detaycıdırlar ama benimde ay burcum Başak , Kova burcu olmama rağmen detaycılık özelliğim herhalde ay burcumun Başak olmasından dolayı . O yüzden Başak burcunu yakın hissederim kendime , severim .

Her dolunay bitişleri gösterir derler okuduğum dolunay yazılarında , bazen üzülsekte bitişlere , iyidir bitişler . Her bitiş yeni bir başlangıçtır , yeni bir kapı açar .

Kanlı dolunay , mavi dolunay  derken dolunaylara alıştık artık , bitiş ve başlangıçlara da alıştık . Her ne oluyorsa bizim hayrımıza oluyor mutlaka . Bu dolunay da Başak burcunda gerçekleşeceğinden , Başak burcu özelliklerini  taşıyacak sanıyorum . Olmayan astroloji bilgimle , ama yıllardır astrolojinin içinde biri olarak tek cümlelik bir Başak Dolunayı yorumu da hakkım olsun 🙂

Bundan sonrası bu işi bilenlerin  yorumuna kalıyor , Başak burcundaki dolunayın hepimize , ülkemize , dünyamıza iyilikler getirmesi umuduyla .2 Mart 2018 Başak burcundaki dolunay için ayrıntılı ve güzel bir yorumu aşağıda sizler için ekliyorum .

BAŞAK BURCUNDA DOLUNAY

2 Mart  günü saat 03:50  de  Başakburcunun  11°22′  derecesinde bir dolunay meydana gelecek ki kendisine Başak burcu ev sahipliği yapmakta. Bu burç  çalışkanlığı, mantık, analiz yeteneği, mükemmeliyetçiliği,  mütevazılığı ile bilinir. Başkalarının elini çamura bulamaktan geri durduğu yerlerde, sorumluluk altına girebilir. Gölgesinde aşırı detaylandırma yüzünden büyük resimden kopma, gerginlik, toleranssızlık bulunur.

Dolunay haritasına  baktığımız zaman koşulların çok değişkenliği dikkati çekmekte. Dağılmaya, başkalarına ya da şartlara, yeni gelişen durumlara uyumlanmaya açık olduğumuzu görmekteyiz. Objektif olmakta zorlanırken,  endişe ve kırılganlıklar da beraberinde gelebilir. Rasyonel biçimde anlamada, anlatmada, anlaşmada yani iletişimde, ilişkide biraz  zorlanabiliriz.  Duygularımız bizi mantığa davet ederken,  mantığımızın duygusallığa yöneldiğini fark edebiliriz.

İstanbul’a göre çıkarttığımız haritanın yükseleninde Yay burcunun son derecesini görmekteyiz. Dolayısıyla  İstanbul’un batısında kalan yerlerde yaşayanlar için  Yay , doğusunda kalanlar için ise Oğlak yükseleni düşünebiliriz.  Oğlak’dan gidersek iyimserlikle ele alınan girişimciliğin yerini ciddiyete, sabra, mantıklı, metodik davranma arzusuna bırakmaya çalışacağını düşünebiliriz. Fakat ani gelişebilecek durumlar karşısında, yukarıda da bahsettiğim gibi mantıkla duygular arasında çelişkili durumlar yaşanabilir. Bastırılmış enerjilerin de  açığa  çıkmasıyla, kırılganlıklara zemin oluşabilir.  Yükselende Polis, Spiculum ve Facies  sabit yıldızlarının etkisini görmekteyiz. Polis, başarı, hırs ile ilişkiliyken, buyurganlığı da işaret eder. Spiculum da zaten üstüne tuz, biber gibi depresif durumların göstergesidir. Facies ise gökyüzünün en sert etkili sabit yıldızı olarak adlandırılır. Yüksek motivasyon, hırs verirken, bir yandan da zulümle, acımasızlıkla, şiddetle, kurban durumlarıyla bağdaştırılır ve gözle ilgili sorunları da verebilir. Yani anlamaya, anlaşmaya, bunları tavırlarımıza , dışa yansıtırken mantıkla, duygu arasındaki dengeyi doğru kurabilmeye çalışmak, bizi yumuşak karnımız olabilecek durumlardan da uzak tutabilir.

Başak dolunayında Ay’ı da yine oldukça sert etkisiyle bilinen Zosma ile etkileşimde görmekteyiz. Zosma,  kötüye kullanılmak, ezilmek, kendini, işini feda etmek yani kurban olmakla ilişkilendirilmiştir. Güneş’in ise iyicil bilinen sabit yıldızlarla ilişkisini görmekteyiz.  Bunlardan biri Skat ki iyi şans, kalıcı mutluluk ve güvende olabilmekle beraber anılmakta. Diğeri ise Rigel.  Bu sabit yıldız eğitim, eğiticiler, bilginin paylaşımı, zenginlik, onur, mutluluk, teknik ve artistik yeteneklerle ilişkilendirilmiş.

Başak dolunayının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

2  Mart  günü yaşayacağımız dolunayda kredi, borç, vergi, sigorta, miras konularını, bizim ve  eşin, ortağın kazanımlarını,  gelir durumumuzu, çocukların işini, statüsünü, hedeflerini,  ameliyatları, kayıpları  ana konu başlıkları olarak görmekteyiz.

İlişkilerde sahip olunan  değerlerin , kaynakların ne denli hoşgörüyle paylaşıldığının, kimin kimi ne kadar desteklediğinin, fedakarlıkların sorgulanacağı, birtakım kararlar alınarak, bazıları için sonuçlandırmak adına harekete geçeceği zaman diyebiliriz.  Bağımlılık hissettiklerimizle ilgili kendimizden ne kadar  ödün verdik,  talepler neleri götürdü ya da getirdi, sınırlar ne kadar aşıldı  göreceğiz, görmeye, bir yol bulmaya çalışacağız.  Burada ani gelişen durumlar karşısında aşırı hassasiyet, tepkisel davranışlar gözlemlenebilir. Duygusallıklar,  ağlamaklı durumlar söz konusu olabilir.  Bu arada ilişkisini yürütebilmek adına   daha önce büyü gibi yollara başvuranlar, gizli ilişkiler, sırlar da açığa çıkabilir.  (Güneş, Ay, Hebe, Neptün,  Uranüs,  Ophelia, Medea, Kalypso)

Karşılıklı ilişkilerinde sorun yaşayanlar, Merkür ve Venüs’ün Balık’tan geçtiği bu dönemde yeni bir şans adına yaralarını iyileştirme yolunu seçmiş , seçecek olabilirler.  Şartların değişmeye başladığı dönemdeyiz. Kaygan zeminde yürümekteyiz. Fakat bu noktada  doğru mantık yürüterek karar verebilmek, akılcı davranabilmek oldukça zor. Bu yüzden iletişimi ,  hesabı, rasyonel aklı gerektiren her türlü ilişkide, işimizde  normalinden fazla dikkatli adımlarla yürünmesini öneririm.  Bu günler yazan, çizen, sanatsal üretimler, hayır işleri  yapanlar adına oldukça verimli kullanılabilir. Kuaförünüzden, varsa  estetisyeninizden size uygun, farklı bir performansla yararlanabilirsiniz.  Arkadaşlarla, yakınlarla kalabalık ortamlara yönelebiliriz. Sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlayabilirsiniz. Yarım kalmış hedeflerinize yönelik proje geliştirebilirsiniz. Dolunay sürecinde duygusal, fiziksel bağımlılıklar vurgulanabilir.  Keyif verici maddelere, alkole eğilim  daha belirginleşebilir. Tedavisi tamamlanmamış hastalıklarımız varsa bu dönemde üzerine eğilebiliriz. Eski davalardan sonuç alabiliriz. Büyüklerle, üstlerle, bürokrasiyle yarım kalmış işleri tamamlamak adına  sorumluluk alarak, kalıcı çözüm yoluna gidebiliriz. Eşle, ortakla, hizmet alınan kişilerle  önemli olaylar yaşanabilir ki burada  yukarıda da ifade ettiğim gibi kazanımlar da gündemde olacaktır. Dürtüsel davranışlardan uzak durmaya çalışalım. İlişkilerde birikmiş enerji  pasif, depresif biçimde açığa çıkabilir ve kırılgan durumlara yol açabilir.    Evle, aileyle, köklerle ilgili  kontrol dışı şartlar söz konusu olabilir.  Kardeş, yakın akrabalar, komşularla  ilişkilerde sıkıntılı durumlar oluşabilir. devamı için 

Azade Öksoy

Başak burcunda dolunay , başak dolunayı , başak burcu , dolunay , başak burcundaki dolunayın etkileri ,2 mart 2018 başak burcunda dolunay , dolunay yazısı

Benzer Konular
Boğa Burcu Mayıs Ayı 2021 Aylık Burç Yorumu
  Boğa Burcu Mayıs Ayı 2021 Aylık Burç Yorumu     Mayıs ayı sizlerin sinirleri ile oynasa da , her olayda sakin kalmayı başaracaksınız. Olayları gözlemleyerek kararlarınızı ona göre vereceksiniz..
Koç Burcu 2021 Mayıs Ayı Burç Yorumları
Koç Burcu Mayıs 2021 Aylık Burç Yorumu Koç Burcu 2021 Mayıs Kariyer Mayıs ayı Koç Burçlarına hareketlilik ve enerji kazandıracak bir ay . Özellikle iş yaşamında yaptığınız işlerde ön plana..
21 Haziran 2019 Cuma Günlük Burç Yorumları , Günlük Burçlar
Burç yorumları,günlük burç yorumları,astrolojik burç yorumları 21 Haziran 2019 Cuma Burç Yorumlarında Koç,Boğa,İkizler,Yengeç,Aslan,Başak , Terazi,Akrep,Yay,Oğlak,Kova,Balık burçları,ilişkiler,aşk,çalışma yaşamı, sağlık,aile,çocuklar,finansal durumlarda sizleri neler bekliyor öğrenebilirsiniz. 21 Haziran 2019 Cuma Koç Burcu Bugün..
20 Haziran 2019 Perşembe Günlük Burç Yorumları , Günlük Burçlar
Burç yorumları,günlük burç yorumları,astrolojik burç yorumları 20 Haziran 2019 Perşembe Burç Yorumlarında Koç,Boğa,İkizler,Yengeç,Aslan,Başak , Terazi,Akrep,Yay,Oğlak,Kova,Balık burçları,ilişkiler,aşk,çalışma yaşamı, sağlık,aile,çocuklar,finansal durumlarda sizleri neler bekliyor öğrenebilirsiniz. 20 Haziran 2019 Perşembe Koç Burcu 27..
19 Haziran 2019 Çarşamba Günlük Burç Yorumları , Günlük Burçlar
Burç yorumları,günlük burç yorumları,astrolojik burç yorumları 19 Haziran 2019 Çarşamba Burç Yorumlarında Koç,Boğa,İkizler,Yengeç,Aslan,Başak , Terazi,Akrep,Yay,Oğlak,Kova,Balık burçları,ilişkiler,aşk,çalışma yaşamı, sağlık,aile,çocuklar,finansal durumlarda sizleri neler bekliyor öğrenebilirsiniz. 19 Haziran 2019 Çarşamba Koç Burcu Bu..
18 Haziran 2019 Salı Günlük Burç Yorumları , Günlük Burçlar
Burç yorumları,günlük burç yorumları,astrolojik burç yorumları 18 Haziran 2019 Salı Burç Yorumlarında Koç,Boğa,İkizler,Yengeç,Aslan,Başak , Terazi,Akrep,Yay,Oğlak,Kova,Balık burçları,ilişkiler,aşk,çalışma yaşamı, sağlık,aile,çocuklar,finansal durumlarda sizleri neler bekliyor öğrenebilirsiniz. 18 Haziran 2019 Salı Koç Burcu Sevdiğiniz..