Aslan Burcunda Yeniay (23 Temmuz 2017 )

/ 18 Temmuz 2017 / 631 / yorumsuz
Aslan Burcunda Yeniay (23 Temmuz 2017 )

 

 

23 Temmuz 2017 tarihinde Aslan burcunda bir yeni ay gerçekleşecek . Dolunaylar bitişleri , Yeniaylar ise başlangıçları anlatır der astroloji ve astrologlar. Ama bu Aslan Yeniayı Mars’ın devrede olması ile biraz agresif bir Yeniay olacak gibi görünüyor. Zaten epeydir tutulmalar olsun , Dolunaylar olsun T kareler , açılar derken baya agresif zamanlardan geçtik özellikle 2016 yılı hatırlamak istemeyeceğimiz olaylarla dolu . Aslında Aslan burcu , gösteriş , eğlence , ihtişam , öne çıkma , kendini gösterme , gibi konularla anılıyor olsa da bazı açıların ve bazı gezegenlerin geçişleri bu durumu kişisel anlamda bazı güzellikler getirse de , yine de dikkatli olmamızı öğütlüyor. Bu açıları , gezegen geçişlerini falan keşke anlatabilseydim ama benim bilgim bu kadar okuduklarımdan aklımda kalanlar , fazlası beni aşar 🙂 

Şimdi 23 Temmuzda gerçekleşecek olan Aslan Burcundaki Yeniay neler yapacakmış , biz neler yapmalıyız ona bir bakalım . Takip ettiğim ve görüşlerine inandığım bir astrolog olan Zerrin Zindancıoğlu’nun blog sayfasından aldığım yazıyı paylaşacağım  yazının tamamını okumak isteyenler  vereceğim linke tıklayarak yazının tamamını okuyabilirler .

Aslan Yeniayı (23 Temmuz 2017) 

23 Temmuz 2017 saat 12:45’te Aslan burcunun ilk derecesinde Yeniay doğacak. Ay duraklarından Nesre’de olacak bu fenomen için eskiler olumsuz kabul edildiğini, bu zamanda iş kurmanın, evlenmenin, yeni bir şey satın almanın tavsiye edilmediğini not düşmüşler. Bu dönemdeki evliliklerin güçsüz olacağını, hatta kadınlar için pek olumlu olmadığı gibi, hamile annelerde özellikle tehlikeli durumların görülebileceğini belirtmişler. Aslan brucunun 1. dekanı ise özellikle bizleri bağlı olduğumuz değerlere olan sadakatımızla sınayabilir. Ev, aile, toplum içinde kırılganlıklar yaratabilir, zira burada Mars etkisi var. Bağlı olduğumuz kişiler, fikirler, inançlar, bizler için ne kadar değerli? Sahte ilişkiler ya da çıkarlar yüzünden yoksa gerçek değerlerimizi mi feda ediyoruz? 1. dekan Atalarımızla, büyüklerimizle olan bağlantımızı anlatır. Ay bu dekanda güçlü olmasa da maddi refah vaadedebilir.  Bu tabii bizlere miras kalan karakter özelliklerimiz ya da yeteneklerimiz aracılığı ile de gelebilir. Yeniay’ın zorlayıcı enerjileri aile ve toplum arasında ki tüm birliktelikler üzerinde baskı yaratacak görünmekte. İstenmeyen bilinçaltı kayıtlarımızı kırmak için ise zor bir zaman. Bulunduğu 1. dekan ise az önce bahsettiğim gibi yaşlılara, büyüklere, geleneklere saygı gerektirir. Güvenilen birine sırtımızı dayamak, içsel olarak kendimizi de güvende hissetmemize yardımcı olur. Ancak bazı acı aile kayıplarını da beraberinde getirecek etkiler barındıran Yeniay süreci, bazılarımız için ise uzak yaşayan ya da kayıp bazı aile üyeleri ile tekrar kavuşmayı da müjdelemekte.

Sabit Yıldızlar açısından ise;
Asc’de Heze yıldızı (Venüs karakterinde); hristiyanlıkla ilgili bir yıldız, bunun yanında kişinin itibarını öldükten sonra geç elde etmesini anlatabiliyor.
Asc yöneticisi Venüs ile Bellatrix yıldızı (Mars ve Merkür karakterinde); zorlu ve uzun bir mücadelenin ardından kazanılan başarıyı anlatmakta, ancak bu süreçte kişi kendi zayıflıkları ile yüzleşmelidir. Bu şekilde diğerlerine de yardımcı olabilir. Mücadele yeteneği ve organizasyon kabiliyeti verir ancak genel olarak huzursuzluklara neden olur. Bireysel davranmaya iten yanları vardır. Kişi yara alacağı pozisyonlara düşebilir.
Asc yücelme yön. Satürn’de Ras Alhague (Neptün, Satürn ve Venüs karakterinde); yemek ve ilaç zehirlenmelerine, epidemik enfeksiyonlara yol açabildiği gibi bir dost yüzünden zor duruma düşmeyi, kaza geçirmeyi ifade etmekte. Bunun yanında pusuya düşmek, önceden tasarlanmış saldırıya, suikasta uğramak gibi anlamları da mevcut. Ancak bazı kişilere şifa yeteneği verdiği gibi doktorları ve kimyagerleri temsil etmekte.
Yeniay derecesinde Aludra (Venüs karakterinde) Yengeç 3. dekanda bulunan bu yıldız, Büyük Köpek Takımyıldızı’nın üyesi ve dizginsiz ruhları, nefret ile öfke patlamalarını anlatabiliyor. Defans mekanizması, üst düzey, savunma sanatları, bir şeyi koruma, savunma sanayi, önemli birini temsil etme, 2. adam olma, korumacılık, sır saklama.
Ağustos ayı içinde gerçekleşecek Regulus kavuşumlu Güneş Tutulması’nın öncüsü, habercisi niteliğinde olan bu Yeniay ile birlikte Aslan burcunun tamamı etki almakta. 1. dekanda olacak Yeniay, 2. dekanda  gerçekleşen Şubat Ay Tutulması ve 3. dekanda netleşecek Ağustos Güneş Tutulması; oldukça zorlu ve irdeleyici gökyüzü olayları. Egemen kültürlerin daha “yabancı / yeni” bir şey lehine reddedilmesi gibi de yorumlanabilir bu Yeniay. Sürekli değişim ihtiyacı yüzünden aslında oldukça gergin ve elektrik dolu hissedebiliriz kendimizi, ama bir o kadar da heyecan, adrenalin dolu. Eşsiz bir şey keşfedecek çok ilginç bir şey vuku bulacak gibi sanki. Ancak ne kadar dengede olduğumza inansak da bu Yeniay hepimizi delirtebilir, zıvanadan çıkarabilir. Diğer yandan Sisyphus asteroidi ile partil kavuşumda bu Yeniay; Sisyphus’un hikayesi ise şöyle.. Kurnazlığı ve hilekarlığı nedeniyle Kral Sisifos, Zeus tarafından cezalandırılır. Ölüler ülkesine giden kral sonsuza dek bir kayayı en tepeye çıkarmak durumundadır. Ancak tam hedefe ulaşacakken kaya hep geri kayar.. Buradan da anlaşıldığı gibi zorlu zahmetli, ve hep kendini bir şekilde tekrarlayan, sürünen işler Yeniay sürecinde tekrar sabrımızı sınayacak.
Bol enerji, aksiyon, spor, cinsellik, korku ve savaş.. Uranüs’ün yıldırımlar, şimşekler içeren gücü Mars’ı daha da azdırıyor; daha patlayıcı, daha öngörülemez bir şekilde tehlikeli oluyor bu Mars. Sinirlerimizin ve sabrımızın sınırlarının zorlayanacağı, en ufak detayların bile büyük agresyona neden olabileceği askeri, devrimci, savaşçı, suikastçı, yıkıcı bir tehlike büyüyor. Doğru seçimler yaparak belki sorunlardan bireysel olarak kaçabiliriz. Yakıcı, öfkeli, dengesiz bu enerjinin vücudumuzu, sağlığımızı bile zorlayabileceği söz konusu olduğundan çok dikkatli davranmak, aklı ve konsantrasyonu elden brakmamak en doğrusu. Biraz kuralları yıkarak eğlenebileceğimiz hobiler bulabiliriz kendimize, enerjimizi spora, sanata, dansa, müziğe akıtabiliriz. Fiziksel aktivite en iyisi tabii ama bunun yanında beynimiz de enerji üreteceğinden  fikirsel olarak bizi meşgul edecek şeylere yönelmek iyi olacaktır; örneğin araştırmalar yapmak. Boğucu ve geleneksel bir işimiz mi var, toplumsal, maceraperest bir uğraş ile yaratıcılığımızı aktive edebilir biraz nefes alabiliriz. Diğerlerini rahatsız etmeden güvenli bir şekilde biraz arzularımızı orijinal bir dışgörünümle belki, parlak bir fikirle güvenli bir şekilde uygulama yolunu seçebiliriz; yepyeni bir konuda belki eğitim almak kendimizi geliştirmek isteyebiliriz. Neden mi öneriyorum bunları? Dürtüsel eğilimlerden kaçmamız gerek de ondan, risk almayalım. Konsantrenizi sakın dağıtmayın. Elektrik, teknoloji aman dikkat kullanırken, bir de tabii araç kullanırken. Mars heyecan ve yüksekbilinçten ziyade arzularımıza, hırslarımıza, hareketlerimize işaret eder. Eylemlerinizin üzerinde bilinçli bir kontrol sağlamak, haksız rekabete girmemek, özellikle dürüst davranmak, kişisel özgürlükler elde edebilmek için gerekli bu süreçte. Yapıcı anlamda kullanılmalı bu büyük enerji belki inisiyatif alınmalı. Aksi halde sonuçlar oldukça tehlike ve acı getirebilir. Kendinizi ve diğerlerini sakın incitmeyin. Mars’ın tersi, kazalara, saldırganlıklara, hastalıklara, şiddete, öfkeye yol açar. Sabırsızlık olarak kendini göstermeye başlayacaktır, kanmayalım. Biri bizi kışkırtıyor mu, aman ne olur bi adım geri çekilelim. Gerçek kimliğinizi fiziksel eylemler ile ifade etmeye çalışalım.
Bir çoğumuzun kariyer anlamında önü açılabilir, itibarımız, sorumluluklarımız, finansal kaynaklarımız, harcamalarımız ve bizi motive edecek her konu gündeme gelebilir. Kaybetmek kadar kazanmak için de fırsatlar sunacak Yeniay, belirsizlik içeren bazı konulara sert hatlı da olsa netlik getirecek. Vizyonumuzu hızla genişletebilirsek, vaat ettikleri de gerçekleşebilir. Adil bir rekabet ortamı yaratabilirsek önemli ortaklıklar, itibarı yüksek bir iş, sorumlulukları fazla görevlerle yolumuz kesişebilir. İş hayatımız, günlük yaşamımız, sağlık konularımız öne çıkacak. Hepimiz doğal filozoflara dönüşebiliriz. İnançlar, değer yargılarımız, geleneklerimiz, alıştığımız düzenler ve düşünce biçimleri, hak, hukuk, adalet, eğitim ve entellektüel kapasitemiz ani değişimlere uğrayabilir, yerle bir olabilir. Eğitim ve sınav sistemleri bol bol konuşulacak bu aralar, üniversite seçimleri zaten gündemde. Patronlar, siyasetçiler, liderler, bilim insanları, sporcular, sanatçılar çok çok konuşulacak bu aralar. Konsantre olmakta tabii ki dürtüler yüzünden zorlanacağız. Din sistemlerinde sansasyonel haberler oluşabilir. Bol strateji, bol rekabet, bol sosyal medya, tabularımızın ise bolca yeniden yapılanacağı bir süreç. Bağımlılıklar biraz fazlaca artabilir, güvenlikle ilgili hızlı zorlayıcı gelişmeler yaşanabilir. Tam olarak bencil bir tavır sergilemeye müsait, cesur, egosu yüksek bir Yeniay. İhmal edilen, sürüncemede kalan konularımıza enerjimizi yönlendirelim. Ateş grubundaki açılar son derece hızlı gelişmelere olanak tanıyacak; bir anda gündemi değiştirecek olaylara karşılaşacağız. Kadersel, iletişimi bol, ani haberler merakımızı daha da kamçılayacak. Toprak grubunda singleton Pluto, maddesel tüm değerlerimizle ilgili önemli dönüşümler istememize, hırslanmamıza neden olabilir. Ne işimiz, ne ilişkimiz, ne de paramız.. hepsinden özgürleşmek ve yepyeniyi arzulamak.. Aman çok tehlikeli..
Yazının devamını okumak için  >>>>>>>>>>>>
Zerrin Zindancıoğlu
aslanburcunda yeniay , aslanyeniayı , aslanburcu , yeniay , 23 temmuz2017aslan yeniayı

Benzer Konular
Boğa Burcu Mayıs Ayı 2021 Aylık Burç Yorumu
  Boğa Burcu Mayıs Ayı 2021 Aylık Burç Yorumu     Mayıs ayı sizlerin sinirleri ile oynasa da , her olayda sakin kalmayı başaracaksınız. Olayları gözlemleyerek kararlarınızı ona göre vereceksiniz..
Koç Burcu 2021 Mayıs Ayı Burç Yorumları
Koç Burcu Mayıs 2021 Aylık Burç Yorumu Koç Burcu 2021 Mayıs Kariyer Mayıs ayı Koç Burçlarına hareketlilik ve enerji kazandıracak bir ay . Özellikle iş yaşamında yaptığınız işlerde ön plana..
21 Haziran 2019 Cuma Günlük Burç Yorumları , Günlük Burçlar
Burç yorumları,günlük burç yorumları,astrolojik burç yorumları 21 Haziran 2019 Cuma Burç Yorumlarında Koç,Boğa,İkizler,Yengeç,Aslan,Başak , Terazi,Akrep,Yay,Oğlak,Kova,Balık burçları,ilişkiler,aşk,çalışma yaşamı, sağlık,aile,çocuklar,finansal durumlarda sizleri neler bekliyor öğrenebilirsiniz. 21 Haziran 2019 Cuma Koç Burcu Bugün..
20 Haziran 2019 Perşembe Günlük Burç Yorumları , Günlük Burçlar
Burç yorumları,günlük burç yorumları,astrolojik burç yorumları 20 Haziran 2019 Perşembe Burç Yorumlarında Koç,Boğa,İkizler,Yengeç,Aslan,Başak , Terazi,Akrep,Yay,Oğlak,Kova,Balık burçları,ilişkiler,aşk,çalışma yaşamı, sağlık,aile,çocuklar,finansal durumlarda sizleri neler bekliyor öğrenebilirsiniz. 20 Haziran 2019 Perşembe Koç Burcu 27..
19 Haziran 2019 Çarşamba Günlük Burç Yorumları , Günlük Burçlar
Burç yorumları,günlük burç yorumları,astrolojik burç yorumları 19 Haziran 2019 Çarşamba Burç Yorumlarında Koç,Boğa,İkizler,Yengeç,Aslan,Başak , Terazi,Akrep,Yay,Oğlak,Kova,Balık burçları,ilişkiler,aşk,çalışma yaşamı, sağlık,aile,çocuklar,finansal durumlarda sizleri neler bekliyor öğrenebilirsiniz. 19 Haziran 2019 Çarşamba Koç Burcu Bu..
18 Haziran 2019 Salı Günlük Burç Yorumları , Günlük Burçlar
Burç yorumları,günlük burç yorumları,astrolojik burç yorumları 18 Haziran 2019 Salı Burç Yorumlarında Koç,Boğa,İkizler,Yengeç,Aslan,Başak , Terazi,Akrep,Yay,Oğlak,Kova,Balık burçları,ilişkiler,aşk,çalışma yaşamı, sağlık,aile,çocuklar,finansal durumlarda sizleri neler bekliyor öğrenebilirsiniz. 18 Haziran 2019 Salı Koç Burcu Sevdiğiniz..