![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Moderator
![]() Üyelik tarihi: Sep 2008
Tesekkür: 5
23 Mesajina 23 Tesekkür Aldi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1)Mesela Ben Bir Kanalda Opum ve diyorum ki kanalda " evet " Yazan Önce Benim tarafımdan Banlansın Daha Sonra Kanaldan Kicklensin Örnek :
on *:text:*:#: { if evet isin $1- { mode $active +b $nick kick $active $nick " Evet " Yazdığınız İcin Kanaldan atıldınız. } } Simdi Burayı Size acıklayım.. ( text ) = Bu Kanal'a Yazılan Yazıları Temsil Eder Yani Kanalda Yazılan Kelimeler'i Kapsar ( * ) Bu Yazi Demektir Mesela Ben * Yerine :evet: Yazsaydim Sadece Evet Yazısını Kapsardı ( # ) Bu kanal Demektir.. Mesela # Yerine :#sohbet: Kullansa idim Kod Sadece Sohbet Kanalında Gecerli Olurdu.. ( if ) Kapsamaktır.. Misal " evet " Kelimesini Sorgular O cümle icerisinde.. ( isin ) Demek icinde Demektir.. Eğer O Kelime icinde Türkce Karakterler Mesela ( i ) harfi var ise iswm Kullanırız.. if ad? iswm $1- { Gibi.. ( $1- ) Demek Birinci Kelimeden İtibaren Demektir.. Eğer Bu - İsaretini Kaldırı isen Sadece Birinci Kelimeyi Kapsar ( $2 ) Bu İkinci Kelime Demektir ( $2- ) Bu da İkinci Kelimeden Sonra Demektir ( $active ) Bu aktif Olan demektir ------------------------------------------------ Simdi join ' i anlatayım Sana Birde.. Ben diyorum ki Bir kişi Kanal'a Girdiği zaman Ona otomatik msg atacağım Yada notice atacağım.. Su Sekilde.. on *:join:#: { msg $nick Hoşgeldiniz.. } Söyle de Diyebiliriz.. Eğer #sohbet Kanalına Giren Ben isem Önce Kanal'a Selam versin Daha Sonra Kanalda Op Olsun Sonra da Deop Olsun Örnek : on *:join:#sohbet: { if $nick == $me { msg #sohbet Selam Kanal mode #sohbet +o $me mode #sohbet -o $me } } Burada if $nick == $me ( Bu İfadeye Dikkat Etmişsindir Burada ) Diyor ki Nick Eğer Benim Nick'im se Yani $me Yerine LeadeR Yazsaydim Nick = LeadeR ise Olacaktı.. Simdi Bir event daha Belirteyim * start * yani acılıs event'i Bu acılıs Esnasında Olmasını İstediğiniz Seyi Uygular.. Ben diyorum ki Script acılsın acıldığında aktif ekrana Coded By XxX Yazısı Gelsin Nasıl Yaparım ? on *:start: { echo -a Coded By XxX } echo Yazıyı aktif Ekrana Tasımaya Yarayan Bir Komuttur.. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Moderator
2)Mesela Ben Diyorum ki /gir Yazdığımda Belirlediğim Bütün Kanallara Otomatik Olarak Girsin
alias ( / ) Olusturucudur. Komutu Kendin Belirlersin.. alias gir { j #sohbet j #KankaNet j #radyo j #oyun j #zurna } Gibi Simdi Sen /gir Yazdığında Otomatik Olarak Bu Kanallara Girecektir.. --------------------- connect de anlatayım sana ( Connect ) Bildiğin Gibi Bağlantı Demektir.. Yani Sunucuya Bağlandığın İtibaren Olmasını İstediğin Olayları Serilemektir.. Mesela Ben Diyorum ki Bağlandığımda Otomatik Nick ' im LeadeR olacak Sonra sifremi Girecek daha Sonra Belirlediğim #xx #xx1 #xx2 Kanallarına Girecek Sonra Beni O Girdiğim #xx Kanalında op'a Cıkartacak on *:connect: { nick LeadeR identify 123456 j #xx mode # +o $me j #xx1 j #xx2 } Umarım İsine Yarar ve anlamanı Sağlar.. Sorun Olursa Cekinmeden Sorabilirsin.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Moderator
3)F Tusları Kodlamak Nasıl Olur ?
;F Tuslarını Aliases Yazan Bölüme Yazarız Örnekler ile acıklayacağım.. ;Diyelim ki Ben F1 Tusuna Bastığım zaman Kanalda Sectiğim Nick'e Mesaj atacak F1 { msg $$1 Selam } ;Burada $$1 Secili Yani aktif olan nick demektira ;$nick Kullansa idik Calısmazdı $nick event icinde Kullanılır.. Yani Kişinin Yazdığı ;Yazılar Olarak text Yazılarda Yada Herhangi eventlerde Kullanılır ama aliases ;Bölümünde $$1 ' e dikkat ediyoruz.. F1 Tusuna Reklam Sebebi ile Ban atma Kodunu Eklemek İstiyorum Nasıl Yaparım ? ; Yukarda "F1 { msg $$1 Selam }" Burada Belirttiğim Mantıktan Yola Cıkarak Yapacaksın F1 { mode $active +b $$1 | kick $active $$1 Reklam Yapmak Yasaktır } ; Yukarda Gayet Basit Bir Tus Kodlaması Gördün.. ;$active Kullandım Cünkü aktif Olduğu Kanal $$1 Kullandım aktif Nick.. Yani ;Bunlar Sadece Senin Sectiğin Nick icin Gecerli Olur mode $active +b $$1 ;Burada diyor ki " aktif kanalda , aktif nick ' i Banla ( +b ) . ;kick $active $$1 Reklam Yapmak Yasaktır " Burada diyor ki. * aktif nick ' i ;aktif kanaldan Reklam Yapmak Yasaktır. * Sebebi ile Kickle ;Simdi Soracaksınız Peki Sadece Tek Nick mi Secebiliyoruz Ben 5 Kişiyi Secip O ;5 Kişiye de aynı Komutu Uygulamak İstiyorum Nasıl Yaparım ? ;Su sekilde Yapacaksın.. Yine F1 Kullanıyoruz.. ;Sectiğim Tüm Nicklere Sırası ile Whois Ceksin F1 { whois $$* } ;Yukarda Mantığı Gösterttim $$* Sectiğiniz Yani aktif olarak Belirlediğiniz Tüm ;Nickler icin Gecerlidir.. Diyorum Ki Önce Whois Ceksin Sonra Selam Nasılsınız ;Yazsın ve Daha Sonra Reklam Sebebi ile Kanaldan atsın Nasıl Yaparız ? F1 { whois $$* | msg $$* Selam Nasılsınız | mode $active +b $$* | kick $active $$* Reklam } ;Yukarda da Gördüğünüz Gibi Cok Basit " | " Bu İsaret Nedir ? Bu İsaret Devam ;Sonra demektir Yani Bir Önceki Kod'un Sonrasında Mesela whois $$* ;Belirtmişim ve | Koymusum daha sonrada msg $$* Selam Nasılsınız Yazmısım ;Kısaca Dedim ki whois cektikten sonra msg $$* Bu Komutu Yap.. Kısaca anlattım Umarım Yararlı Olmustur.. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Moderator
Kara Liste ( Bad Nick ) Listesidir.. Yani Listenizde Olan Kişi Kanal'a Girdiğinde atılır Yada Bad Olarak Eklerseniz Bulunuğu Kanaldan atılır..
4)Karaliste Nasıl Yaparım ? Öncelikle mIRC ' da ALT+P ' de Yani Popups ' da Nick List ' i Secersiniz.. Daha Sonra Bu Sekilde Popups Bölümüne Yazarsınız.. Karaliste .Nick Ekle:.auser 666 $$1 | /mode # +b $$1 | /kick # $$1 KaraListe Eklendi.. .Nick Çıkart:.ruser 666 $$1 - Nick'i Kara Liste ' e Ekle Tusuna bastığınızda Görüldüğü Gibi Nick Önce Banlanacak Daha Sonra Kicklenecek ve Karalisteye Eklenecektir.. USERS adli Bölümde 666: Gibi Sıralanacaktır Nickler.. Peki Eklediğim Nickler Kanal'a Girmemesi İcin Napmam Lazım ? Su Sekilde Düşünmen Lazım ve Uygulaman Lazım.. Ben XxX Nickini Karalisteye Eklediğim Değil mi ? Evet O Zaman Kod Sudur.. on 666@:join:#:{ mode $chan +b $nick | kick $chan $nick Dikkat! 2Karaliste Eklendi! } Burada Gördüğünüz 666 Karalisteyi Tarar @ isareti ise Eğer Op isem Demektir.. Bu Kodu Uyguladığınızda Remotenize Karalistenizde Olan Nickler Giremeyecektir.. Diyorsaniz ki Ben Kara liste Kullanmak istemiyorum Sadece bir kac tane nick var girmesini istemediğim onları banlamak istiyorum Nasıl Yapacağım ? Su Sekilde.. on *:join:#: { if $nick == belirlediğiniznick { mode $active +b $nick kick $active $nick Bu Kanal'a Giremezsin } } |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Moderator
5)
/ li komut Kullanmaktan Sıkıldım !op Yazdığım zaman aktif olan kanalda op olsun istiyorum diyorsanız.. on 1:input:#:{ if ($1 == !op) { if ($nick == $me) { mode $chan +o $me } } ( input ) Buradaki $event ' imizdir.. Not : Yazı Stilleri icinde Kullanılır Burada if ($1 == !op) { ;Diyor ki Eğer Birinci Kelime ($1) !op ise mode $chan +o $me ;Diyor ki aktif Olduğum Kanalda Bana op ver Ve Unutmayın ki.. Bir event baslığı altında İstediğiniz Kadar if döngüsü Kurabilirsiniz.. Örnek : on *:text:*:#: { if aaa isin $1- { echo -a # kanalından aaa Yazısı Gecti } if bbb isin $1- { echo -a # kanalından bbb Yazısı Gecti } if ccc isin $1- { echo -a # kanalından ccc Yazısı Gecti } } ( Buradaki Son } ( Parantez ) 'e Dikkat Edin Nicin Burada iki Defa Kullandım ? ) on *:text:*:#: { Burada Baslarken Bir Parantez acmısım ama Kapatmamıstım Bu Yüzden En Code Bittiğinde } Son Parantez'i de Kapattım.. Kücük ayrıntılara Cok Dikkat Edilmesi Gerekir.. ( * , $ , ^ , } ) Gibi Code Yazılımda Cok Büyük Önem Tasıyan Simgelere Dikkat on 1:input:#:{ if ($1 == !op) { mode $chan +o $me } if ($1 == !deop) { mode $chan -o $me } if ($1 == !h) { mode $chan +h $me } if ($1 == !v) { mode $chan +v $me } } Code Yukarda İnceleyiniz.. Ekleyecekler Olan varsa Bu Baslık altından Devam Edebilirler |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Moderator
Konuşan ßot yapma
alias baglan { nick Konusanim server irc.xxxx.com } on *:join:#: { msg $nick Selam } on *:text:*:?: { if selam isin $1- || slm isin $1- || selm isin $1- { msg $nick Selam $nick } if merhaba isin $1- || mrb isin $1- || meraba isin $1- { msg $nick Merhaba $nick } if nasilsin isin $1- || nasılsın isin $1- || nbr isin $1- || naslsın isin $1- { msg $nick Tesekkür ederim iyiyim sen? } if *bende*iyiyim* isin $1- || *bende* isin $1- || *?y?y?m* iswm $1- { msg $nick ALLAH Daha iyi etsin } if nerel?s?n iswm $1- || nerden isin $1- || nrd isin $1- { msg $nick IstabuL sen ? } } |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| mirc, mirc dersleri, mirc scripting, mirc scripting dersleri, mircscripting |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|