Ozledim.Net Paylasim Platformu

Gönderen Konu: Mina'dan Lezzetler  (Okunma sayısı 787 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mina

  • #30



  • Aşure

    Fasulye,Nohut,Asurelik buğday ,incir,kayısı,kuru üzüm,dolmalık fıstık,dut,1.5 su bardagı süt seker

    Süslemek icin
    ceviz fındık,tarçın ,nar


    Yapılısı

    Geceden fasulye,nohut, aşurelik buğdayı ıslattık sabah olunca tek tek hepsini hasladım, kayısı ve inciri dogradık ve birazcık hasladık dutu sıck suda az hasladıktan sonra süzdük büyük bir tencere önce fasulye nohut ve asurelik bugdayı koyduk 10- 15 dakika kaynattık daha sonra sırayla diger malzemeri karıstırıp 1.5 bardak süt ve şekeri ekledik 20 dakika daha kaynattık pişen aşureleri kaselere koyduk üzerine fındık ceviz ve tarçın eklediken sonda nar taneleri koydum harika oldu:))

    Dip not: ne kadar malzeme kullandıgımız yazamadım kilo olarak bilmiyordum siz artık göz kararı yapın:) hee birde nar koymayı unutmusum resim cekerken:kis:
    'Huzurun olmalı biraz,
    ve seni güçlü kılacak kadar acın.

    Sana garip gelecek ama;
    İnsanlara aldanmayacak kadar taş kalpli olmalısın bazen'




    Çevrimdışı Mina

  • #31



  • Acuka (kahvaltılık sos)

    4 kilo domates, 3 kilo kırmızı biber, 5 kuru soğan,2 bas sarmısak,yarım litre sıvıyağ, kahvaltılık baharat , ceviz

    Yapılışı

    büyükce tencereye su koyup kaynattım daha sonra domatesleri icine attım yaklasık 1 dakika suda kaldı süzgec yardımıya tepsiye cıkardım kabuklarını soydum diğer tarafta biz ateste közledik ama siz fırında yapabilirsiniz kırmızı biberlerdi közledim kabuklarını ce cekireklerini temizleyip ,soganları ve sarmısakları temizledim, tencereye yagı koyup robotta cektiğim sogan sarmısakları koydum kavurdum daha sonra domates ve közlenmis kırmızı biberide robottan gecirdim,Kavurdugum soganın üzerine ekledim tuzunu ve baharatınıda kattıktan sonra yaklasık 1.5 saat kaynattım suyu cekmeye baslayınca anlarsınız zaten daha sonra ocaktan alınca sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapagını sıkıca kapayın kavanozları ters cevirin temiz bir zemine dizin sabaha kadar orada beklesin eger sabah yag sızması varsa kapagı değiştin kullanmaya hemen baslayabilirsiniz ve basladıgınızda ceviz ekleyim

    Afiyet oldu:)
    'Huzurun olmalı biraz,
    ve seni güçlü kılacak kadar acın.

    Sana garip gelecek ama;
    İnsanlara aldanmayacak kadar taş kalpli olmalısın bazen'




    Çevrimdışı Mina

  • #32



  • Boşnak Mantısı

    1 kilo milföy

    300 gram kıyma ,1 kuru soğan,maydonoz,karabiber,tuz

    Üzerine
    Yoğurt, sarmısak

    tereyağ, toz biber



    Yapılısı

    Milföyleri dolaptancıkarıp biraz erimesini bekleerken mantının icini hazırladım
    Önce soganları ince sekilde kıydım, maydanozları yıkayıp onlrıda ince ince dogradım, daha sonra yogurm kabına kıymayı koyup dogradığım soğan ve maydonozu koydm karabiber tuz ekleyip hafifce ygurdum

    yumusamıs olan milföy hamurunu bir yapragını dörde bölüp kıymalı harctan icine koyup bohca seklinde katladım, düz tarafı üste gelicek sekilde borcama dizdin ,180 derece fırında pişmeye koydum

    Fırından cıkan mantıları servis edicegim taba alıp üzerine sarmısaklı yogurt ekledim üzerine tereyagnda yaptıgım biebrli sosu ekledim
     afiyet oldu :)



    Dip Not  sarmısaklı yogurt dökmezsenizde lezzetli oluyor:)
    'Huzurun olmalı biraz,
    ve seni güçlü kılacak kadar acın.

    Sana garip gelecek ama;
    İnsanlara aldanmayacak kadar taş kalpli olmalısın bazen'




    Çevrimdışı Mina

  • #33


  • Patates Mantısı

    5-6 patates

    Yarım demet maydanoz
    Karabiber
    Tuz

    Kıymalı harc icin
    1 kuru soğan
    2 yesil biber
    200 gram kadar kıyma
    tuz,karabiber,sıvıyağ

    Üzerine yogurt, sarmısak ,tereyag, pulbiber


    yapılısı

    patatesi hasladım ezdim, maydanozu yıkadım incecik kıydm patatese karıstırıp tuz ekleyip yogurdum

    kıymalı harc icin soganı ince ince dograyıp , biber ekleyip kavurdum kıyma ve baharatıda ekledim suyunu salıp cekene kadar pişirdim

    patatesten mandalina büyüklügünde parcalar alıp elimde yuvarladım parmagımla icini acıp canak haline getirdim, icine kıymalı harctan koyup servis tabagına dizdim, soyup ezgidim sarmısagı bir kase yogurda ekledim bu sosu patatesin üzerine döktüm

    en sonunda tereyagı eritip icene pulbiber koydugum sosu ekledim

    Afiyet oldu:)

    Dip not ılık servis yapılmalıdır
    'Huzurun olmalı biraz,
    ve seni güçlü kılacak kadar acın.

    Sana garip gelecek ama;
    İnsanlara aldanmayacak kadar taş kalpli olmalısın bazen'




    Çevrimiçi Hazan

  • #34
  • Güzele benziyor denicem bunu  :gl

    Etiketler: